Пишите нам, пишите

HONNI SOIT QUI MAL Y PENSE.

За време светског рата послао је енглески краљ Џорџ Џорџу Бернарду Шоу, у знак признања за многе писане ратне пропагандне чланке, инсигније Ордена панталонске подвезице, које се састоје од модре свилене врпце с извезеним златним словима: Honni soit qui mal y pense – „Проклет био ко зло мисли”!
Уз инсигније беше приложен и указ о декорацији тог великог британског грађанина, који све ствари покупи и одврати своме краљу, написавши на полеђини декорационог указа:
„Првом Грађанину Велике Британије, краљу Џорџу.

Враћам послане ми дарове, јер сам прошао године у којима се дечица играју шареним врпцама, а осим тога, мене су за овај рад већ у готовом исплатиле моје муштерије. Honni soit qui mal y pense.

Џ. Б. Ш.”

МЕЛЕМ ЗА МИСЛИ

Кад наступи море брига, недоумица и свакодневних искушења, добро дође мало мелема за ум. Тo су благодети за наше душе које могу да нас разгале, надахну, подстакну и одагнају теже мисли. Зато овог пута објављујемо једну причу за коју верујемо да ће изазвати пријатна осећања. У наредним бројевима биће их још, а све читаоце позивамо да нам пишу о својим мелемима за мисли. Најуспешније прилоге објавићемо и награђивати поклонима предузећа „Биомелем”, лепим књигама и поклонима изненађења.

Број: 3757 2024.